Monday, July 11, 2016

7 Years & Still Strong InsyaAllah

Assalamualaikum.

Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah atas kurnia yang diberikan. Dengan kasih sayang yang melimpah ruah.

3 Julai 2016 genaplah usia pernikahan Fizzy & Az selama 7 tahun. Allahuakbar kami sambut ulang tahun perkahwinan kami di dalam bulan Ramadhan AlMubarak yang berkat. Actually tak de sambut apa-apa pun kami cuma keluar berbuka dengan family sebelum Ramadhan berakhir. :-)

Alhamdulillah hubungan ini masih kukuh walau banyak badai yang menimpa. Banyak juga suka tawa sepanjang kami menjadi isteri. Terima kasih buat ahli keluarga dan semua sahabat-sahabat yang mengucapkan tahniah dan juga yang telah mendoakan kami. Tanpa doa kalian dan restu Allah kami tetap bertahan hingga hari ini.

Tak pernah menipu diri bahawasanya sepanjang pernikahan ini perkara yang sering dan asyik dipersoalkan oleh orang luar adalah "ZURIAT". Walhal ahli keluarga kami redha dan percaya akan rezeki yang datang dari Allah. Selama Allah belum mengatakan Kun Faya Kun maka tidak akan jadi sesuatu itu. Doakanlah kami, doakan agar kami tidak berputus asa dan berhenti berusaha. Doakan juga kami sabar dan redha akan setiap ujian Allah pada hambanya. Kami tahu Allah menyayangi kami kerana Dia akan menguji hamba kesayanganNya untuk melihat sejauh mana keimanan kami terhadapNya. Dan yang paling penting Allah nak bagi kami masa lebih lagi dalam mengenali hati budi antara kami. Belum tentu 7 tahun nikah dah betul-betul faham tau. Still ada yang kompius. Hik hik hik. Allah tak nak kami merungut bila ada anak nanti kami tiada masa nak faham keadaan masing-masing. Perjalanan yang Allah susun adalah yang terbaik buat kami :-)

Beauty bersyukur dikurniakan Ibu & Ayah Mertua yang amat mengasihi beauty seadanya. Tak pernah sekalipun mereka mempersoalkan perkara ini sedangkan beauty tahu betapa teringinnya mereka menimang cucu mereka sendiri. InsyaAllah Mak & Abah, kalau bukan dari kami mungkin akan hadir cucu Mak & Abah dari adik-adik kami. Amiin :')

Ayah & Bonda dan adik beauty jugak tak pernah berhenti mendoakan kami. Sama-sama berusaha mencarikan alternatif itu dan ini untuk kami. Sanggup meluangkan masa menemani beauty ke sana ke mari demi usaha ini.

Janganlah melihat kami tidak berusaha apa-apa wahai orang luar yang hanya kenal sehari dua dengan kami. Masakan kami ingin memaklumkan setiap usaha yang kami lakukan. Masakan kami perlu mencanangkan setiap titik peluh yang kami buat. Doakan kami. InsyaAllah berkat doa kalian nanti akan ada sesuatu buat kami :-)

Terima kasih buat sahabat-sahabat di pejabat yang teramat beauty kasihi. Mereka tak pernah berhenti memberikan kata-kata positif dan semangat buat beauty. Mungkin ini lah lainnya berada dikalangan para pakar perubatan dan orang yang berpengetahuan dalam perubatan. Beauty jadi bertambah semangat :-)


Eh panjang pulak beauty bebel ni. Padehal nak update pendek-pendek je. Hik hik hik. Perancangan menyambut belated anniversary masih samar-samar lagi. Maybe lambat sikit sebab fulus da yilek buat raya. Miahahahaa.

Doakan jugak beauty rajin hapdet blog bersawang ni selalu k. Huuuuuu :-p

Nah gambar-gambar raya 2016 buat tatapan kengkawan yang rindu beauty yang tak de dalam fb beauty @ instagram beauty k (macam femes je nak rindu beauty kan hihihiii)


 






Haaaaaa still macam pengantin baru kan? Hik hik hik. K bai :-p

Friday, March 25, 2016

Beauty Turns 31 :-)

Assalamualaikum guys!

Dah nak ujung bulan 3 baru nak story pasal birthday celebration diri sendirik kan. Hik hik hik. Macam biasa setiap tahun pada 22 Februari tarikh berkenaan akan menginjakkan umur beauty ke 1 angka lagi. Alhamdulillah syukur masih diberikan peluang bernafas atas muka bumi Allah swt ini dan masih diberi peluang menikmati apa yang Allah ciptakan. Dan yang paling utama masih diberi peluang untuk bertaubat. Huk huk huk :')

Tahun ni beauty celebrate birthday awal sikit dengan Wak Piji la kan siapa lagi. Sebab birthday jatuh hari Isnin, pastu kebetulan kami memang ada amik cuti 2 hari nak ke Perlis nanti so batalkan cuti 22 Februari untuk cover cuti ke Perlis. Macam biasa awal pagi dah bangun Wak Piji duk bising-bising kacau orang tido. Di cubit pipi la, di tarik hidung la, di kiss la. Eh! Hahahahahhaa. So bersiap la beauty awal lagi dah keluar. Kami mulakan perjalanan dengan having brunch sebab tak breakfast. Terus melantak Me'nate kat Setapak. Beauty confuse sebenarnya orang lain punya birthday orang lain punya makanan feveret yang dimakan. Hik hik hik. Beauty memang dah request nak mamam lobster tapi on that day lobster tak dapat dikesan dan tak munculkan diri. Yang paling best kengkawan kat FB semua sangat prihatin tag kat beauty mana-mana tempat yang ada juai lobster. I labiuuuu guys! :-*

Lepas dah mamam kat Me'nate kami park kereta kat Pavi dan jalan-jalan la. Jalan-jalan ushar hadiah. Eh! Ushar hadiah la sangat kan. Huuuuuuuu! Jalan macam orang mula bercinta la kan. Wak Piji asik suh posing sana posing sini amik gambar pakai iphone dia. Harap maklum la kan, walaupun suami saya photographer ada masa dia memang malas gila bawak dslr tu sebab nye kita pun faham benda tu berat. Dan kami ni pulak bukan jenis jalan pastu duduk, jalan pastu duduk. Semua jalan dan jalan dan terus berjalan kaki. Memang dari dulu sampai sekarang tu habit kitorang kalau jalan. Yang berbezanya dulu park kete kat LRT naik LRT now terus park kete dalam mall. Wak Piji risau isteri bebel panas. Semenjak tua ni dah tak boleh berpanas sangat. Jalan pun cari kawasan teduh. Hahahahahaha

Ni muka senyum simpul lepas buat muka tak puas hati sebab makan tempat feveret orang lain. Tetap omel kan? Hik hik hik :-p

Dah kenyang mamam kita pi Pavi pulok. Selfie dulu dalam kete sedas. Hehehehe

Haaaaa gambar ni kat area Bukit Bintang. U ols cari lah sendiri tempat dia. Biar korang pun penat jalan cam beauty. Kih koh kih koh

Dah puas jalan kat Bukit Bintang dah tengok-tengok barang dah penat tak tau nak beli apa kat Pavi bagai tak de yang menarik perhatian. So we decide nak gerak terus ke One Utama. Sebabnya beauty kan dapat free ticket from GSC untuk birthday, kat Pavi ticket Ola Bola sold out. Hades! Sampai kat OU pun tiket tinggal barisan 2 dari depan. Tak kira nak tengok jugak! Nasibbbbb OU punya wayang seat depan pun oke. Hik hik hik. 

Muka ada sinyum sebab dapat tiket. So kita coffeeing dulu kat Toast Box mamam roti dap dap ;-)


Dan paling tak sangka kebetulan barisan pelakon Ola Bola ada kat sana. Nak celebrate birthday beauty jugak lettew! Miahahahahaha! Diorang munculkan diri masa kami dah nak masuk hall. :-p So im the most happiest person on that day. Tq shuben! Tq guys! ;-)

Hoyehhhhh!!!! Ko ade?? Miahahahhaa

Muka happy dapat gift walaupun sticker jek. Hahahahha


Lepas habis tengok wayang yang sampai nangis-nangis sedih dan lawak tu. Kami berdua decide nak pi dinner kat Uptown Hawkers. Roger la jugak teman-teman lepak bff kesayangan. Dan 4 org dapat jumpa malam tu. Macam biasa Ray & Nurul dan Wanie & Pian. Lepak minum, makan dan gosip. Macam biaseeee! Hik hik hik. Dan paling tak sangkaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

 Sayang-sayang bawak cakeeeeeeeeeeeeeeee! Huwaaaaaaaa happyyyyyy! Sayang korang sangat-sangat. sempat je tau. ;-)


Untuk tidak menghampakan isteri kesayangan. Ewahhhhh! Wak Piji telah membawa beauty untuk menunaikan kemengidaman lobster beauty keesokan harinya after work. Wuuuuuuu! Yommanyak kat suami yang ohsem! :-*

 Tak jauh pun kami pi Manhattan kat Pyramid je depan rumah. Hehehehe

Can u see the most excited face there? Hahahaha

Dan sebenarnya Manhattan pun baru je ada menu lobster ni. Sebelum ni udang besar sikit tu je :-)

Weeeeeeee! Happy face sangat. Senyum sampai telinga. Jangan tak tau beauty habiskan lobster je. Makanan lain suami yang habiskan. Nasib la dia kan. Hahhahahaha

Thank you so much my super ohsem husband. :-*

Maka tercapailah hajat beauty untuk mamam lobster buat pertama kali. Yes 1st time! Sebab beauty faham kitorg bukan orang senang nak makan benda-benda macam tu selalu. Selalu kitorang detim makan ayam penyet jek. Bahahahahah ;-)

Dan palinggggggg ohsem! Beauty disurprisekan dengan hadiah 

*

*

*

*

*

Taraaaaaaa...... After a month waiting for the present.... Menduga hati dan perasaan betul.... Hik hik hik... Suami kata ni je dia mampu. Ya ampun ni pun dah bersyukur sangat-sangat.... Sebab katanya sian isteri pakai iphone 5.... Bluwekkkkk. Hahahahhahaaah


Maka sekianlah kisah hari lahir beauty.... Terima kasih tak terhingga buat Keluarga, Sahabat dan semua yang wish beauty dan doakan beauty.... Allah sahaja dapat balas kebaikan kamu semua... Beauty sayanggggggg sangat kat semua... Muahhhhhhh!!! :-* Sehingga bertemu lagi di lain post... Hik hik hik

Wednesday, March 16, 2016

New Work Place. New Environment. Love!

Assalamualaikum.

Lama rasanya beauty tak mencoret segala kisah di sini. Mungkin kerana patah hati sebelum ni dan mengambil masa nak merawat hati sendiri. Tapi jangan risau tiada kena mengena dengan hal rumah tangga atau keluarga beauty. Alhamdulillah hubungan suami isteri masih utuh bersemai dengan kasih setiap hari. Alaaaaa gaduh manja tu ape lah sangat. Sedangkan lidah lagi tergigit. Ewahhhh ;-p

Ingat tak entry beauty sebelum ni pasal HIJRAH. Ya beauty telah submit surat mintak pertukaran tempat kerja. Alhamdulillah Allah makbulkan doa beauty. Doa orang teraniaya kan :-)

Dalam 2 minggu beauty hantar surat permohonan pertukaran tiba-tiba datang surat tuk beauty kat office. Pergh berdebar-debar masa tu nak bukak. Then bila bukak je sampul surat siap lompat happy tu. Tak kisah dah masa tu di tempatkan kat mana janji ke luar dari lembah hitam. Haaaa gittew. Hik hik hik. Ex boss beauty siap cakap macam terlepas dari sangkar. Hihihihii. Sorry lah bos masa tu buat boss susah hati sebab saya nak pindah ;-) Dapat je surat tu next weeknya patut beauty perlu lapor diri ke tempat baru tapi ex boss beauty mintak kebenaran tuk beauty stay lagi 2 minggu untuk urusan penyelesaian tugas dan juga penyerahan tugas kepada staf yang ambil alih. Dan paling over kan sebenarnya nota penyerahan tugas beauty dah siapkan awal-awal sebelum dapat surat pindah. Kih koh kih koh :-p

Now dah hampir 5 bulan kat tempat baru. Beauty bahagia yang teramat. Alhamdulillah diterima baik oleh kawan-kawan baru. Tak pernah sikit pun rasa disisih dan dijauhkan. Ke mana sahaja bersama. Buat kerja apatah lagi kan. Semua sama-sama. Sampai kalau cuti sehari 2 pun rasa rindu kat diorang. Meriah. Semoga persahabatan ni kekal sampai bila-bila. Walaupun memasing mulut hingaq macam petir gelak sesama mengilai. Miahahahahahaaa :-)


Bawah ni semua dengan kesayangan-kesayangan yang baru beauty cipta kasih dan sayang

We Love Each Other
We Support Each Other
We WORK Together
We EAT Together

Hik hik hik ;-)








Semoga Allah pelihara hubungan kami. Menjauhkan kami dari hasad dan perasaan dengki. Dan limpahkan kasih sayang antara kami. Amiin :-)